Aiki Sports

Trainster Yahlisa

Personal Trainer en Lifestyle- en voedingscoach

Wie is Yahlisa?

Wat leuk dat je me wat beter wil leren kennen. Mijn naam is Yahlisa Muller en in 2022 tik ik alweer de 29 lentes aan. Geboren in Sint Hubert, een klein dorp niet heel ver van Schijndel af. Van jongs af aan heb ik verschillende sporten beoefend. Voetbal, tennis, volleybal, badminton en andere teamsporten, maar ook dansen heeft de revue gepasseerd.

In al deze sporten miste ik een (voor mij) belangrijk onderdeel. Competitie. Nu zul je denken: “Bij deze sporten is toch competitie mogelijk?”. Terecht punt. Ik vind het alleen zo jammer als je op zondag in je tenue het veld op rent en een deel van je team meer bezig is met de derde helft, dan met het winnen van de wedstrijd.

Tegelijkertijd kampte ik nogal met wat overgewicht. Niet schrikbarend veel, maar wel genoeg om de dokter een onaardige opmerking te laten maken. Ik had al een tijdje last van pijn in mijn onderrug en dacht last te hebben van de stand van mijn voeten. Met dat kwaaltje ging ik dan ook naar de dokter toe.

De dokter controleerde de stand van mijn voeten en constateerde dat er niks aan de hand was, maar hij zou me wel een verwijsbrief geven voor de fysiotherapeut. Wellicht dat de fysio iets constateerde dat de dokter over het hoofd zag. Ik schrijf je ook een verwijsbrief voor een diëtiste voor, want dat kan bij jou geen kwaad.” aldus de dokter. Kun je je voorstellen dat ik toen met het lood in de schoenen de dokterspraktijk uit liep?

personal trainer

Een vriendin van me was al een tijdje bezig met Bodybuilding en de bijbehorende wedstrijden. Geïnteresseerd als ik altijd ben geweest, besloot ik een kijkje te nemen bij haar eerste wedstrijd. De vonk sloeg over en ik ben op slag verliefd geworden op de sport. Wat een discipline tonen de deelnemers aan zo’n wedstrijden!

Dit wil ik ook! Een individuele sport, waarbij je de winst (of het verlies) enkel en alleen aan je zelf hebt te danken (of wijten).

Met goede moed ben ik ook naar de trainer van mijn vriendin gegaan. Hij heeft mij eerlijk op de feiten gedrukt. Bodybuilding is niet voor iedereen weggelegd, je hebt een ijzeren discipline nodig. Waar andere mensen gaan stappen, borrelen of dineren, zit jij aan je zelfgemaakte kostje en let je op alles wat je doet. Wil ik dit echt?

Na een periode van intensief trainen en afvallen, wilde ik het echt. Er werd door mijn trainer en mij een plan geschreven om me klaar te stomen voor de wedstrijd en in oktober 2018 was het dan eindelijk zo ver. Daar stond ik, in bikini te schitteren op een groot podium. Doodeng? Ja. Leuk? Onbeschrijflijk leuk!

Ik help jou graag bij het bereiken van jouw doelen!

Niemand is met elkaar te vergelijken. Het motto: ‘Als ik het kan, kan jij het ook’, daar geloof ik niet in. Stel je voor dat je hetzelfde wil doen als ik, maar:

  • jouw omgeving is het niet eens met jouw beslissingen;
  • je werkt 60-70 uur per week om jouw gezin te kunnen onderhouden;
  • je probeert het in je eentje te bolwerken.

Gedurende mijn traject had ik een omgeving die mij steunde in alles wat ik deed en een onwijs goede coach die mij op het juiste pad hield (en houdt, want tot op de dag van vandaag heb ik check-ups met mijn coach). Als jouw coach kan ik jouw steun zijn, jouw stok achter de deur en jouw grootste supporter. Ik wil jou helpen om tot jouw beste versie te komen.

Wil jij afvallen, aankomen of spiermassa opbouwen om beter in je vel te zitten of voor een speciaal evenement (fotoshoot, bruiloft, etc), dan lijkt het mij ontzettend gaaf om jou daarbij te helpen.