Aiki Sports

Trainer Pim

Personal Trainer, Lifestyle coach, Mylogenics practioner, Triggerpoint Reset Methode co-trainer & Practitioner.

Wie is Pim?

Vanaf mijn 14de ben ik al actief in de sport. Werken en stage lopen in een kleine sportschool, wat daarna werd opgevolgd door de opleiding CIOS. Na een aantal jaar gewerkt te hebben in de buitensport als een Whitewater guide ben ik in 2014 de onderneming ‘Aiki-sports’ begonnen.

Zelf heb ik jaren last gehad van kracht-uitval verschijnselen, tintelingen in mijn linkerarm en van Tibialis Stress Syndroom (springschenen) in beide benen, waardoor ik af en toe zelfs niet meer kon lopen. Verschillende behandeltechnieken heb ik ondergaan, maar dat mocht niet baten.

Ook diverse darmklachten hinderden mij in het uitvoeren van mijn dagelijkse taken. Naar aanleiding van al deze klachten ben ik op zoek gegaan naar een behandeling. Gaandeweg kwam ik er achter dat er niet één wondermiddel bestaat. Dat is dan ook de reden dat ik me heb verdiept in meerdere disciplines.

Behandelaar/trainer/coach/mentor

Een geruime tijd ben ik mijzelf gaan verdiepen in revalidatie met behulp van verschillende opleidingen, zoals ‘Overload Worldwide (Mylogenics)’ en ‘Stop Chasing Pain’.

Gedurende deze jaren heb ik vele mensen kunnen helpen met hun hulpvragen maar niet altijd blijvend of voor de volle 100%. Dit resulteerde er in dat ik nóg verder wilde zoeken naar andere behandelmethodes.

In 2018 ben ik terecht gekomen bij de ‘Triggerpoint Reset Methode’ door Tim van Orsouw.

Tijdens het ondergaan van het traject heb ik duidelijk ondervonden dat er meer wordt gewerkt aan het aanpakken van de oorzaak in plaats van tijdelijke symptoombestrijding.

Ook ondervond ik dat de fysieke klachten eigenlijk altijd in verbinding staan met een mentaal aspect.

mylogenics behandeling

Mijn waarheid

Tijdens mijn persoonlijk traject bij de ‘Triggerpoint Reset Methode’ kwam ik achter mijn grootste obstakel en hetgeen dat zorgde voor alle pijn die ik ervaarde. Dit was ik namelijk zelf:

‘Het kleine jongetje die ik zelf jaren geleden weggezet had samen met alle emoties die mij niet diende of toen kon gebruiken’

Ik heb ondervonden dat ik jarenlang dit ‘kleine jongetje’ samen met al zijn emoties heel makkelijk kon negeren en liever een gesprek uit de weg ging.

Nu leerde ik juist dat ‘dit jongetje’ al de antwoorden voor mijn persoonlijke problemen al die tijd bij zich droeg!

De confrontatie en de weg naar een pijnvrij leven

Toen ik tijdens het traject contact ben gaan maken met ‘kleine Pim’ gaf mij dat meteen een enorme verandering. Ik weet ein-de-lijk wat ik zelf wil. Er werden doelen gesteld en voor het eerst sinds jaren ging ik weer pijnvrij door de dagen heen.

Hartstilstand!

Een normale rustige avond thuis op de bank op 4 december 2020. Na een doorsnee werkdag gebeurde voor mij het meest onbedenkelijke. Mijn hart stopte er ineens mee. Vanuit het niets was ik dood!

Gelukkig was mijn toenmalige vriendin bij mij in de buurt en is meteen begonnen met de reanimatie. De reanimatie is daarna overgenomen door de hulpdiensten, en met succes! Nadat ik naar het ziekenhuis was gebracht heb ik nog vijf dagen in een coma gelegen.

Wakker geworden met geen besef van wat er allemaal is gebeurd, kreeg ik een lading van informatie en emoties van iedereen over mij heen. De artsen wisten mij te vertellen dat ik tussen de 6 en 15 minuten geen hartslag heb gehad. Wat de artsen mij niet wisten te vertellen, was of ik blijvende lichamelijke en/of geestelijke schade had opgelopen.

Angst, verdriet, paniek, onbegrip, woede en frustraties waren een greep uit de emoties die bij mij een flinke rol gingen spelen tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis, waar ik nog een extra vijf dagen heb verbleven.

Na vallen en opstaan was ik na zeven maanden weer back on track. Vol energie en een enorme nieuwe ervaring rijker en een spectaculair verhaal om te vertellen!

Wat ik mankeer?

Lichamelijk is er niets met mij aan de hand. Als ik nu een sporttest zou moeten afleggen, komt er uit de resultaten niets bijzonders naar boven. Mijn hartstilstand werd veroorzaakt door het Brugada-syndroom, een genafwijking. Dit syndroom is een erfelijke aandoening waarbij de elektrische activiteit van het hart verstoord is. De verstoring van de elektrische activiteit kan bestaan uit hartkloppingen, hyperventileren of (in mijn geval) zorgde Brugada ervoor dat mijn hart ermee stopte.

Beeld je in dat je de kamer binnenloopt en de lamp uitzet. De druk op de knop is Brugada. De verbinding wordt verbroken. Dit wil zeggen dat het voor mij op elk moment hetzelfde weer kan gebeuren.

Kun je, je voorstellen dat dit aardig wat angst op leverde toen ik dit hoorde.

Kort na mijn ontslag uit het ziekenhuis, kreeg ik last van paniekaanvallen en kwam ik erachter dat mijn geheugen mij hier en daar toch in de steek liet (en soms nog steeds laat). Gelukkig had ik de laatste jaren veel aandacht besteed aan mijn kennis over de geest en het onderbewustzijn.

Jaren heb ik anderen hierin begeleid. Voor mij kwam de ultieme test: practice what I preach!

Inzien waar het écht om gaat

Grappig vind ik dat één van de meest gestelde vragen toch echt is; “Ga je nu echt inzien wat je belangrijk vindt en ga je nu alles anders doen”?

Mijn antwoord is ja en nee!

Ja, ik ben er zeker achter gekomen wat ik belangrijk vind, ook de dingen waar ik wel of geen spijt van heb. Dit beïnvloedt nu ook mijn drijfveer en motivatie van mijn dag.

Nee, ik ga het niet anders doen! Nu besef ik nog meer hoe belangrijk het is om te werken aan het onderbewuste, de dagelijkse sleur van afleidingen en de strategieën die het lichaam inzet om niet bezig te zijn met alle geheimen, frustraties, emoties en leugens die ervoor zorgen dat ik (iemand) ongelukkig word/ben en de pijn moet voelen die totaal niet nodig is!

Al heel snel kwam ik er achter dat de emoties, zoals angst, verdriet, onbegrip en woede die ik voelde te tackelen zijn met de ervaringen en skills die ik in de jaren heb opgedaan.

Mijn motivatie was dan ook, ook in deze donkere kuil van wanhoop zit een cadeautje.

Mijn verhaal, jouw verhaal?

Het heeft mij enorm veel geholpen om mijn verhaal direct te delen met mijzelf, mijn vrienden en andere dierbaren. Door het vele schrijven en het bijhouden van een journal (een soort dagboek) heeft het mij de mogelijkheid gegeven om in een korte tijd mijn angst voor een groot deel te overwinnen.

Eerlijk gezegd voel ik mij nu veel sterker en is mijn missie nu nog duidelijker, ondanks dat die ‘knop van de lamp’ nog steeds in de handen ligt van meneer Brugada.

Mijn missie

Bewustwording creëren op het gebied van ‘mind en body’. Deze bewustwording zorgt ervoor dat jijzelf weer regie krijgt over je leven en de middelen toegereikt krijgt om dit ook te kunnen blijven doen.