Mylogenics
Mylogenics is een zeer effectieve test- en behandelmethodiek bij blessures, revalidatie en prestatieverbetering.
Mylogenics
Kamp jij al enige tijd (of misschien zelfs al jaren) met pijn, blessures en/of klachten? Herken jij je in een van deze punten?
- artrose
- nekklachten
- spierspanningshoofdpijn
- kuitblessures
- enkelklachten
- polsblessures
- frozen shoulder
- hernia
- kneuzingen
- schouderklachten
- slijmbeursontstekingen
- RSI
- spierscheuren
- spierverrekkingen
- heupklachten
- jumpers knee
- tenniselleboog
- knieblessures
- spierverklevingen
- stijve spieren
Dan is Mylogenics waar jij naar op zoek bent! Mylogenics is een test- en behandelmethodiek bij blessure en revalidatie. Ook kan Mylogenics preventief worden ingezet om blessures te voorkomen en het prestatievermogen te verbeteren. Door middel van spiertesten spoort jouw practitioner binnen een aantal minuten de zwakke(re) schakels binnen jouw spier- en zenuwstelsel op. Wanneer jij op zoek bent naar een mylogenics therapeut of mylogenics fysiotherapie, dan kun je bij Aiki Sports terecht
Wat houdt een spiertest in?
Bij de spiertest worden de zwakkere punten in het spier- en zenuwstelsel opgespoord. Kracht-, lengte- en subtiele provocatietesten, bieden goed inzicht in het functioneren van het spier- en zenuwstelsel.
Zodra de zwakkere punten in jouw lichaam zijn vastgesteld, kan de oorzaak daarvan worden aangepakt. Mylogenics is op dit gebied onderscheidend, Mylogenics pakt de oorzaak aan. Therapeutische methodes zijn veelal gericht op symptoombestrijding, waardoor de pijn tijdelijk afneemt. De oorzaak van de pijn wordt echter niet behandeld.
Welke soorten Mylogenics zijn er?
Mylogenics is onder te verdelen in drie methodes, activation, rehab en release.
Met de activation-techniek wordt het neuromusculaire systeem geactiveerd door het bewerken van de reflexpunten. Dit zorgt ervoor dat bepaalde spieren en/of spiergroepen beter in staat zijn hun functie uit te voeren. Activatie van de reflexpunten kan er mede voor zorgen dat je prestatie bevordert.
De rehab-techniek wordt veelal toegepast bij revalidatie of bij spier- en/of gewrichtsklachten. De rehab-techniek, gericht op kracht, explosiviteit, snelheid en uithoudingsvermogen, kan een herstelperiode na blessure aanzienlijk verkorten. Door de een combinatie van spierversterkende oefeningen en het losmaken van spieren om verkleving te voorkomen, leent de rehab-techniek zich bijzonder goed voor knie- schouder en rugklachten.
De release-techniek ziet toe op het behandelen van spierverklevingen (adhesie). Behandelen middels de release-techniek kan de blessuretijd aanzienlijk verkorten en kan zorgen voor krachttoename.
Â
Wil jij een vrijblijvend intakegesprek? Meld je dan nu aan via onze online agenda!